Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів широко використовує цифрові технології
опубліковано 11 вересня 2023 року о 11:37

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів (ДНКІБШМ) –єдину установу ветеринарної біотехнології в Україні, де виконуються роботи щодо реєстраційних випробувань ветеринарних імунобіологічних препаратів вітчизняного та іноземного виробництва, а також щодо державного контролю їх якості.

Сергій Захарін ознайомився із станом наукового та лабораторного обладнання, зокрема у сфері біотехнології та контролю якості вірусних препаратів, а також новітніми науковими розробками Інституту.

Під час зустрічі директор Інституту академік НААН Анатолій Головко доповів про результати поточної роботи й про підсумки аналізу здобутків структурних підрозділів за ключовими функціональними блоками. Також він розповів про можливості установи та масштабні наукові проекти, що плануються до виконання.

Нині наукові дослідження Інституту виконуються із використанням сучасних цифрових інструментів. Все наукове та лабораторне обладнання, яке використовуються, працює на сучасних програмних продуктах міжнародних та вітчизняних компаній.

Під час робочої зустрічі було досягнуто спільне бачення щодо перспективності впровадження цифрових технологій у сфері наукових досліджень та розробки нормативно-технічних документів з питань апробації імунобіологічних, біологічних, рослинних, хімічних, хіміко-фармацевтичних, інших засобів захисту тварин; здійснення державного контролю за якістю, проведення стандартизації, експертизи і сертифікації засобів захисту тварин, матеріалів, обладнання, приладів, інструментів, кормових добавок, сировини і продуктів тваринного походження, кормів тваринного та рослинного походження.

Також Сергій Захарін розповів про перспективні технології електронної демократії, які можуть бути використані у практиці роботи наукової установи.

«Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів є значною не лише в Україні, а і далеко за її межами науковою установою, яка здійснює проривні наукові дослідження у сфері ветеринарних препаратів. Успішно діють наукові школи. Крім того, надзвичайно важливо, що Інституту вдається оновлювати матеріально-технічну базу, у тому числі освоювати нове обладнання, нові цифрові рішення, нові інформаційно-комунікаційні інструменти, що є запорукою для започаткування нових перспективних досліджень», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux