Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів проводить роботи з підготовки та тестування новітнього обладнання
опубліковано 16 січня 2024 року о 12:51

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін відвідав Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів (ДНКІБШМ), де ознайомився із станом організації наукових досліджень та підготовкою до встановлення новітнього лабораторного обладнання.

Зокрема, було проаналізовано поточний стан виконання робіт з виробництва готових поживних середовищ з використанням автоматизованих ліній їх виготовлення та фасування.

Директор Інституту академік НААН Анатолій Головко повідомив, що нині проводиться опрацювання технічної документації, а також процес інсталювання програмного забезпечення щодо проведення лабораторних досліджень на рівень антитіл у домашніх тварин до вірусу сказу.

Завідувачка відділом бактеріологічних досліджень та контролю якості ветеринарних імунобіологічних засобів кандидат ветеринарних наук Наталія Пінчук продемонструвала сучасне обладнання, необхідне для налагодження приготування готових до використання поживних середовищ для різних видів бактерій, а також обладнання для виготовлення біологічних індикаторів, а також з системою підтримання та зберігання колекції тест-мікроорганізмів.

Також Сергій Захарін ознайомився із ключовими результатами Міжнародної науково-практичної конференції на тему "Біотехнологія і її роль в забезпеченні здоров'я людей та тварин", яку проведено у грудні 2023 року з нагоди 25-річчя Інституту. У роботі конференції взяли участь провідні науковці України та країн ЄС, а також представники органів влади, підприємств, закладів вищої освіти, громадських організацій, фахівці сфери ветеринарної медицини. Рекомендації, напрацьовані під час пленарного та секційних засідань, будуть використані в практиці реалізації державної політики у сфері підтримки громадського здоров’я та ветеринарно-санітарного благополуччя.

«Державний науково-контрольний інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів є знаною не лише в Україні, а і далеко за її межами науковою установою. Інститут виконує проривні наукові дослідження у сфері ветеринарних препаратів. Надзвичайно важливо, що Інституту вдається поповнювати парк новітнього обладнання, яке забезпечить можливість проведення сучасних досліджень. Нині наукові дослідження Інституту виконуються із використанням сучасних цифрових інструментів. Все наукове та лабораторне обладнання, яке використовується, працює на сучасних програмних продуктах міжнародних та вітчизняних компаній. Ми маємо зробити усе від нас залежне, аби зберегти та примножити потенціал України як члена елітарного клубу провідних світових держав у сфері мікробіологічних досліджень», – зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux