Державні підприємства Держпродспоживслужби мають виконувати конкретні завдання по підтримці біологічної безпеки у державі
опубліковано 05 лютого 2024 року о 17:08

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів онлайн-семінар для керівників підвідомчих підприємств Держпродспоживслужби.

Під час семінару було опрацьовано урядові рішення у сфері організації господарської діяльності державних підприємств.

Сергій Захарін зазначив, що Урядом України вживаються рішучі заходи для підтримки розвитку національного господарства, а також стимулювання економічної активності. Зокрема, спрощуються алгоритми податкового адміністрування, спрощені окремі процедури організації трудових відносин, значна кількість звітності подається в електронній формі. В той же час керівникам державних підприємств слід ухвалювати виважені господарські рішення, уникаючи виникнення необгрунтованої кредиторської або дебіторської заборгованості. Особливу увагу слід звернути на недопущення виникнення заборгованості по оплаті праці, а також за спожиті енергоносії.

Сергій Захарін наголосив, що кожне підприємство, яке входить в систему Держпродспоживслужби, має робити гідний внесок у вирішення конкретних завдань державної політики. Відповідно, стратегічні і тактичні плани розвитку підприємств мають кореспондувати із стратегічними завданнями та функціями Держпродспоживслужби.

Також під час семінару було опрацьовано питання підтримки належної кібергігієни та мінімізації негативних наслідків кібератак. В центральному апараті Держпродспоживслужби нині проводиться цифровий аудит, в межах якого поглиблено вивчаються стан та особливості функціонування інформаційних ресурсів, у тому числі сайтів державних підприємств.

«Одним із ключових орієнтирів Держпродспоживслужби та її територіальних органів є підтримка біологічної безпеки у державі, забезпечення ветеринарно-санітарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя, реалізація ефективних інструментів захисту прав споживачів, надання громадянам та сумлінному бізнесу державних послуг високої якості, у тому числі в режимі онлайн. Відповідно, над вирішенням цих актуальних завдань мають працювати і підприємства, які входять до системи Держпродспоживслужби. Кожне підприємство повинно чітко розуміти свою місію, свої цілі і завдання, які мають бути співзвучними із функціями Держпродспоживслужби. Прошу не забувати, що нині серйозне завдання – забезпечити подальшу цифровізацію ключових управлінських процесів. Наразі здійснюється цифровий аудит, він допоможе виявити перспективні цифрові ніші, над заповненням яких ми будемо працювати у майбутньому. Технології постійно розвиваються, і ми маємо робити все можливе, аби сучасні досягнення були застосовані у повсякденному житті», – наголосив Сергій Захарін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux