Деякі аспекти застосування ІТ-платформи «Молочний модуль» обговорено під час наради у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області
опубліковано 31 січня 2023 року о 10:31

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області відбулась чергова нарада щодо використання товаровиробниками регіону Програми контролю сирого молока на ІТ-платформі «Молочний модуль», до якої Чернігівщина долучилась ще восени 2021 року. Участь у заході в режимі відеозв’язку взяли представники структурних підрозділів Держпродспоживслужби в районах і містах, зокрема спеціалісти державних ветлікарень та лабораторій.

Звертаючись до учасників онлайн-зібрання, начальник Головного управління Юрій Павлішен наголосив на тому, що у харчовому законодавстві зараз відбуваються інтенсивні зміни. Вже кілька років діє закон про контроль у сфері безпечності харчової продукції, і одним із його базових положень є перехід до ризик-орієнтованого контролю. Безперечно, він має ґрунтуватися на певних відомостях, надійних даних і тривалих спостереженнях, адже без цього не можливо вибудувати відповідну періодичність перевірок та моніторинг. І функціонал «Молочного модуля» є надзвичайно важливим для втілення у життя цієї базової вимоги законодавства.

Керівник відомства також зазначив, що реєстрація на платформі «Молочний Модуль» суб’єктів господарювання, котрі працюють у молочному скотарстві, дозволяє їм не лише виробляти якісну продукцію для споживання, а й розширює коло співпраці з різними бізнесовими структурами та значно підвищує шанси для завоювання європейських ринків.

«Ми бачимо, що всі хто зацікавлений у зростанні свого бізнесу, націлені на вихід на зовнішні ринки і прагнуть реалізовувати якісну продукцію, активно користуються «Молочним модулем», - зауважив Юрій Павлішен, - і кількість бажаючих долучитися до програми лише зростатиме».

Під час наради заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник відділу державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Руслан Сіробаба акцентував увагу на ключових змінах до наказу Мінагрополіти за №118, згідно з якими оператори ринку зобов’язані результати досліджень виробленого молока за наявністю соматичних клітин і бактеріальної забрудненості вносити до інформаційної системи «Молочний модуль».

Також Руслан Сіробаба ознайомив фахівців з періодичністю та правилами відбору зразків сирого молока для здійснення відповідних досліджень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux