Чернігівщина: відбулась нарада стосовно підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії у 2023 році
опубліковано 26 травня 2023 року о 11:59

25 травня в Менській міській раді відбулася нарада з керівниками пришкільних таборів, керівниками закладів загальної середньої освіти Менської міської ради за участю представників Корюківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області щодо готовності пришкільних таборів до оздоровчої кампанії. Пріоритетними питаннями, особливо під час дії воєнного стану в Україні, були питання створення безпечних умов для перебування дітей в оздоровчих закладах у відповідності до вимог санітарних норм, здійснення заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, організацію медичного обслуговування.

Особлива увага приділялася забезпеченню дітей якісним і безпечним харчуванням, а саме: контролю за роботою холодильного та технологічного обладнання, за санітарним станом приміщень харчоблоків, дотриманням температурних умов та термінів зберігання продуктів харчування, наявністю відповідної супровідної документації на харчові продукти, веденням документації з організації харчування, виконанням затверджених норм харчування відповідно Постанови №305, дотриманням виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Також зосередили увагу на необхідних вимогах до постачальників продуктів харчування в заклади освіти.

Задля мінімізації можливих ризиків для здоров’я дітей, пов’язаних із перебуванням у захисних спорудах, профілактики виникнення і розповсюдження спалахів інфекційних захворювань, харчових отруєнь під час оздоровлення особливу увагу акцентували на забезпеченні питною водою гарантованої якості, належного водовідведення, облаштування вентиляції, освітлення тощо.

Також під час наради до відома керівників закладів було доведено вимоги щодо облаштування та утримання найпростіших укриттів.

Учасники наради у ході спілкування отримали вичерпні відповіді на свої запитання щодо підвищення рівня організації оздоровчої компанії та отримали пам’ятки щодо профілактики гострих кишкових інфекцій.

на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux