Заходи проводяться щодо впровадження норм в рамках реформи шкільного харчування згідно вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305.
Харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області.
За останні кілька місяців фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування Київської області проведено 819 навчань (нарад) з питань організації заходів щодо впровадження норм харчування. З початку року проведено 813 моніторингових візитів закладів освіти. Розглянуто та погоджено 784 чотиритижневих меню. Водночас повідомляємо, що без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване та затверджене МОЗ України.
Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та доброякісної питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.
Зазначимо! Докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо».
Варто зазначити, що з початку травня 2023 року, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області проводить збір інформації та здійснює контроль операторів ринку, які постачають харчові продукти у заклади освіти області, щодо випадків виявлення недобросовісних постачальників. Дану інформацію потрібно враховувати при укладанні угод на постачання продуктів до закладів освіти.
Якість харчування в закладах освіти – це питання, яке не підлягає жодним дискусіям. Ми маємо зробите усе можливе для того, щоб забезпечити на належному рівні безпечне харчування для наших дітей, адже це є запорукою їх нормального розвитку!