Київщина: Держпродспоживслужба області продовжує тримати на контролі харчування дітей в закладах освіти
опубліковано 26 травня 2023 року о 15:04

Заходи проводяться щодо впровадження норм в рамках реформи шкільного харчування згідно вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305.

Харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області.

За останні кілька місяців фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з органами місцевого самоврядування Київської області проведено 819 навчань (нарад) з питань організації заходів щодо впровадження норм харчування. З початку року проведено 813 моніторингових візитів закладів освіти. Розглянуто та погоджено 784 чотиритижневих меню. Водночас повідомляємо, що без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване та затверджене МОЗ України.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області здійснює державний нагляд за організацією харчування дітей у закладах освіти, забезпеченням учнів достатньою кількістю якісних харчових продуктів та доброякісної питної води, додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил і норм, недопущення реалізації в приміщеннях та на території закладів освіти небезпечних харчових продуктів.

Зазначимо! Докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо». 

Варто зазначити, що з початку травня 2023 року, Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області проводить збір інформації та здійснює контроль операторів ринку, які постачають харчові продукти у заклади освіти області, щодо випадків виявлення недобросовісних постачальників. Дану інформацію потрібно враховувати при укладанні угод на постачання продуктів до закладів освіти.

Якість харчування в закладах освіти – це питання, яке не підлягає жодним дискусіям. Ми маємо зробите усе можливе для того, щоб забезпечити на належному рівні безпечне харчування для наших дітей, адже це є запорукою їх нормального розвитку!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux