Від 23 грудня на Чернігівщині запроваджено «жовтий» рівень епіднебезпеки.
Протягом більше ніж півтора місяця перебування регіону у «червоній» зоні спеціалісти структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області здійснили 6866 заходів контролю на об’єктах нагляду.
Під час моніторингових обстежень виявлено 1528 порушень санітарного законодавства і складено 72 протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей» (49 - на об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 1 - на ринках, 4 - у закладах громадського харчування і 18 - на об’єктах торгівлі непродовольчими товарами).
Крім протоколів, для усунення виявлених порушень та приведення підконтрольних об’єктів до нормативних вимог надано 1528 пропозицій, у 185 випадках поінформовані органи місцевої влади і в 166 - правоохоронні органи.
Загалом в області працювало близько трьох десятків рейдових груп, до складу яких, окрім фахівців Держпродспоживслужби, також залучались працівники Національної поліції, Державної установи «Обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» і представники територіальних громад.
Моніторингові обстеження закладів на предмет виконання ними протиепідемічних вимог триватимуть в області і надалі.