Спеціалісти Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, на виконання Програми Черкаської обласної ради «Реформування системи шкільного харчування на період до 2029 року» та доручення начальника Черкаської обласної військової адміністрації від 03.11.2023 № 24-Д, протягом поточного року здійснили моніторингові відвідування 12 закладів освіти м. Умань щодо організації харчування та дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
Порушення виявлено в усіх закладах:
У всіх закладах впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), проте вона застосовується не в повному обсязі:
У І кварталі 2025 року, за даними Уманського відділу Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби України, проведено:
Проаналізовано 58 примірних чотиритижневих сезонних меню для закладів загальної середньої освіти, з них погоджено 30.
Виявлені також порушення гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, які розташовані в закладах освіти.
За результатами моніторингових відвідувань проведено бесіди з персоналом та надані рекомендації керівникам закладам.