Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області інформує, що групове захворювання серед вихованців та працівників одного з навчальних закладів Кам’янської територіальної громади локалізоване та ліквідоване.
Встановлено, що ймовірною причиною спалаху стало зараження бактеріями роду Salmonella Typhimurium, безсимптомними носіями яких були кухарі харчоблоку навчального закладу, які були задіяні у приготуванні й роздачі страв.
Нагадуємо, що сальмонельоз – це гостре інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Воно проявляється діареєю, загальною інтоксикацією організму та зневодненням. Основне джерело інфекції — інфіковані харчові продукти тваринного походження (м’ясо, яйця, молоко), особливо при порушенні умов їх зберігання та приготування.
Слід пам’ятати! Дотримання гігієнічних правил дасть можливість уникнути зараження кишковими інфекціями. У випадку виявлення перших ознак захворювання не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться за медичною допомогою до лікувального закладу.