Буковина: обстеження місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області
опубліковано 07 липня 2023 року о 11:23

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області щорічно проводить обстеження місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

Станом на 07.07.2023 року обстежено 4 пляжі, а саме: Чернівецький міський пляж та баз відпочинку «Рутка» с.Великий Кучурів, «Лижна траса» с.Бояни, «Хвиля» с.Магала.

За результатами обстежень територія пляжів утримуються в належному санітарно-технічному стані, облаштовані відкриті й закриті роздягальні, питні фонтанчики з підведенням питної води.
Окрім того, на кожному пляжі є вбиральні, урни та встановлені контейнери для зберігання побутових відходів тощо.

Відповідно до розпорядження Сокирянського міського голови були проведені комісійні обстеження наступних баз відпочинку: «Услад» с.Ломачинці, «Чайка на Дністрі» с. Непоротово, «Перлина Дністра» с.Непоротово, «Рай на Дністрі» с. Непортово, «Тірас» с. Непоротово.
При обстежені зазначених баз встановлені наступні порушення вимог санітарного законодавства:

  • відсутні дослідження питної води, яка використовується в питних фонтанчиках;
  • не надані угоди з відповідними службами про вивіз та утилізацію твердих та рідких відходів (вигрібні ями та баржа наповнені рідкими відходами, майданчики для збору сміття не облаштовані);
  • не прибрана прилягаюча територія;
  • не проводиться дезінфекція вбиралень.

Крім того, Державною установою «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжуються моніторингові лабораторні дослідження води водоймищ та ґрунту в межах 10 місць масового відпочинку населення на пляжах «Берег любові» с.Бобівці, -«Аква плюс» с.Кам’яна, -«Рутка» с.В.Кучурів, «Сонячний берег»,  «Сонячна долина-2» с.Бояни, ТРК «Хвиля» с.Магала, Чернівецький міський пляж та водних об’єктах рекреаційного призначення (зон рекреацій с.Непоротове, м.Новодністровськ, с.Репужинці) на території Чернівецької області.

За результатами останніх лабораторних дослідження води водоймищ встановлені відхилення за бактеріологічними показниками (перевищення індексу ЛКП – лактозопозитивної кишкової палички): з річки Прут, відібраних у межах «Чернівецького міського пляжу» по вулиці Донбасівська, 5 та з річки Дністер, у межах рекреаційної зони м.Новодністровськ.
Відхилень у досліджених зразках ґрунту від нормативів не встановлено.

Місця масового відпочинку населення на водних об’єктах області на яких дозволено купання - бази відпочинку «Берег любові» с.Бобівці, «Аква плюс» с.Кам’яна, «Рутка» с.В.Кучурів, «Сонячний берег» с.Бояни, «Сонячна долина-2» с.Бояни, ТРК «Хвиля» с.Магала Чернівецького району; зони рекреацій: с.Непоротове Дністровського району, с.Репужинці Чернівецького району.

Одночасно інформуємо, що при встановленні невідповідності води за показниками безпеки, купання у водоймі забороняється.

В кожному випадку така інформація повинна бути доведена для відпочиваючих шляхом інформування через радіотранслятори або встановленням попереджувальних знаків.

Головне управління вкотре наголошує щодо пильності у виборі місця відпочинку та купання.
Будьте пильними, не купайтеся у необстежених місцях, адже це може призвести до непередбачуваних наслідків!!!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux