Пиріжки, перепічка, шаурма, хот-доги, піца – це неповний перелік «швидкої» їжі, яку зручно купити і з’їсти «на ходу». Проте саме із такими харчовими продуктами пов’язана значна кількість скарг і звернень, що надходять до Держпродспоживслужби.
Будь-яка їжа приносить користь і задоволення, якщо вона готується та зберігається в належних санітарних умовах із свіжої і якісної сировини. Відповідальність за дотримання зазначених умов несе суб’єкт господарювання.
Для уникнення неприємних наслідків від вживання фаст-фуду радимо споживачам:
Варто нагадати, що у працівників, які здійснюють продаж продовольчих товарів, має бути особиста медична книжка встановленого зразка.
Якщо ж санітарний стан приміщення або якість продукції викликає у сумніви – краще відмовитись від покупки!
Нагадуємо, наразі Держпродспоживслужба може здійснювати позапланові перевірки на підставі, зокрема, звернення громадян за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини. Якщо виявили порушення – звертайтесь в територіальний орган Держпродспоживслужби у вашому регіоні.