Актуальні напрями діяльності Держпродспоживслужби обговорили під час колегії
опубліковано 12 вересня 2024 року о 09:00

Впровадження реформи шкільного харчування в умовах воєнного стану, сприяння розвитку експортного потенціалу України та недопущення обігу на ринку небезпечної нехарчової продукції є одними із пріоритетів роботи Держпродспоживслужби. Про це розповів Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук під час розширеного засідання колегії, в якій взяли участь керівники територіальних органів Держпродспоживслужби та представники системи служби.

Учасники обговорили планування діяльності в сфері ринкового нагляду. Так як наразі розглядається скасування мораторії ще на три види нехарчової продукції.

За словами Генерального директора Федерації роботодавців Руслана Іллічова наразі спостерігається тенденція щодо створення умов до не конкурентоспроможного ринку з реалізації якісної та безпечної продукції.

«Хоч перевірки часто розглядають як тиск на бізнес, до мене кілька разів зверталися великі бізнес-асоціації з проханням повернути перевірки. Це пов’язано з тим, що на ринку України сьогодні спостерігається збільшення частки фальсифікованої продукції, що сприяє відсутність контролю. Як наслідок порядний бізнес потрапляє в неконкурентні умові порівняно з непорядним. Необхідно враховувати інтереси суспільства для стабільного забезпечення населення країни якісною та безпечною продукцією», - зазначив Сергій Ткачук.

За оперативною інформацією під наглядом Держпродспоживслужби у новому навчальному році буде знаходитися 23 992 заклади освіти. За даними служби більшість закладів освіти використовуватимуть таку модель організації харчування як «базова кухня». Окрім того фахівці Держпродспоживслужби долучені до складу спільної робочої групи з напрацювання нормативно-правових актів щодо організації харчування дітей, зокрема в умовах укриття під час повітряної тривоги.

Крім того, важливим напрямом роботи є підтримка експортного потенціалу України. Наразі проводиться робота з оцифрування процедури видачі міжнародних сертифікатів для експорту вантажів з використанням національних інформаційно-комунікаційних систем Держпродспоживслужби. Також необхідно постійно проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, які бажають експортувати харчові продукти українського виробництва на міжнародні ринки, щодо необхідності обов’язкового підтвердження виконання вимог країни-призначення, що оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux