Дніпропетровщина: обстеження закладів освіти у Криворізькому районі
опубліковано 12 вересня 2024 року о 11:23

У Криворізькому районі тривають комісійні обстеження з визначення стану готовності закладів освіти до роботи у новому 2024/2025 навчальному році. Спеціалісти Криворізького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області беруть участь у комісійних обстеженнях закладів освіти незалежно від форми власності та підпорядкування після надходження відповідних заяв від керівників освіти та/або від органів управління освітою на підконтрольних об’єктах за узгодженим з головою комісії графіком.

Під час воєнного стану форми навчання визначаються органами місцевого самоврядування. Головною умовою організації навчального процесу за очною або змішаною формами є наявність у закладах освіти укриттів.

Комісійно обстежено 66 закладів загальної середньої освіти та 23 заклади дошкільної освіти Лозуватської, Девладівської, Вакулівської, Софіївської, Глеюватської, Апостолівської, Широківської, Карпівської, Гречаноподівської, Новолатівської, Нивотрудівської територіальних громад та 3 ПТУ (Зеленодольський професійний ліцей, філія Міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців м.Кривого Рогу, ДПТНЗ «Софіївський професійний ліцей»).

Під час обстежень зверталась увага на благоустрій територій закладів, створення безпечних умов перебування та навчання учасників освітнього процесу, наявності та облаштуванню укриттів, забезпечення закладів освіти, зокрема, питною водою гарантованої якості, забезпеченість матеріально-технічною базою усіх приміщень, наявність медичного обслуговування, створення умов для приготування дезінфікуючих розчинів для дотримання санітарно-епідемічного режиму у закладах освіти тощо.

За результатами роботи комісії встановлено, що в усіх закладах освіти створено умови для надання освітніх послуг у мирний час, але залишається проблемним питанням організація безпечних умов перебування учасників у закладах освіти. Тривають роботи з облаштування об’єктів цивільного захисту і підготовки технічної документації.

Під час роботи комісій надається консультативно-методична допомога суб’єктам господарювання щодо неухильного дотримання медико-санітарних нормативів та протиепідемічних заходів під час організації навчально-виховного процесу. По кожному об’єкту складаються відповідні довідки у частині санітарно-гігієнічних питань згідно з вимогами чинного законодавства та підписуються акти готовності закладів освіти у разі відсутності порушень.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux