Житомирщина: роз’яснення механізмів захисту прав споживачів та новацій антитютюнового законодавства для студентів та викладачів факультету ветеринарної медицини Поліського національного університету
опубліковано 06 червня 2023 року о 16:25

У рамках співпраці відповідно укладеного раніше Меморандуму про взаємодію та партнерство між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області та факультетом ветеринарної медицини Поліського національного університету, окрім участі у реалізації освітніх програм, передбачено проведення різних тематичних заходів та зустрічей.

Так, сьогодні задля підвищення рівня обізнаності у сфері законодавства про захист прав споживачів та новацій антитютюнового законодавства серед студентів та науково-викладацького складу факультету ветеринарної медицини ПНУ було проведено черговий просвітницький захід спеціалістами управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУ ДПСС в Житомирській області.

У ході зустрічі було надано низку роз’яснень щодо алгоритму повернення (обміну)товару неналежної якості, процедури проведення гарантійного ремонту, відшкодування або пропорційного зменшення вартості товару, оговорено також деякі аспекти здійснення покупок через інтернет-мережу тощо. До уваги аудиторії було представлено ряд прикладів поширених звернень та скарг споживачів, які надходили до Головного управління та механізми їх розгляду та вирішення.

Окрім того, детальну увагу спеціалістами Головного управління було приділено питанням змін в антитютюновому законодавстві,які спрямовані на якісні зміни щодо тютюнопаління у свідомості суспільства, а насамперед молоді.

Спеціалістами озвучено перелік місць, де заборонено палити не лише цигарки, а також кальяни, електронні сигарети, сигарети для нагрівання (ТВЕНи) разом із пристроями для нагрівання тютюну тощо. Також було попереджено про адміністративну відповідальність у випадку порушення вимог антитютюнового законодавства (Закону 1978–IX).

Загалом на сьогодні за участі спеціалістів управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами ГУДПСС в Житомирській області здійснено 12 аналогічних просвітницьких заходів на території області, спрямованих на підвищення поінформованості населення щодо його прав на бездимне середовище, а також у сфері захисту споживацьких прав, що у подальшому дозволить уникнути спірних моментів з суб’єктами господарювання у ході придбання товарів, робіт та послуг.

Наразі робота зазначеному напрямку триває.

на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux