Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області на запрошення начальника управління освіти і науки Звягельської міської ради Тетяни Ващук провели тематичну зустріч та обговорили питання формування безпечного освітнього середовища та організації здорового харчування в закладах освіти Звягельської територіальної громади.
У заході взяли участь начальник Звягельського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирської області Олександр Коваль, заступник начальника управління – начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентина Кащук, заступник начальника управління, начальника відділу безпечності та якості харчових продуктів та ветеринарної медицини Ірина Копитько, головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та кормів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Сатанівська.
Серед запрошених слухачів семінару були присутні керівники, медичні сестри та працівники харчоблоків шкіл громади, а також фізичні особи-підприємці, як організатори харчування у закладах освіти.
Тетяна Ващук ознайомила присутніх про Стратегію реформування системи шкільного харчування на 2024 –2027 роки, яка передбачає п’ять основних напрямів:
У ході зустрічі спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проінформували учасників семінару про основні вимоги нормативно-правових актів щодо організації безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти. Розглянуто та обговорено такі питання:
Учасникам семінару наголошено, що функціонування системи НАССР навіть у невеликих харчоблоках є можливим. НАССР – це системність, відповідальність і людський чинник.
Крім того, у ході обговорення присутні мали змогу поставити актуальні запитання та отримати вичерпні компетентні відповіді, рекомендації щодо вирішення проблемних питань та консультативно-методичну допомогу.
Організація таких партнерських навчань-зустрічей – важливий крок до змін підходів щодо формування культури здорового харчування дітей.
Питання безпечного та якісного харчування в організованих дитячих колективах перебуває на постійному контролі Держпродспоживслужби.