Питання організації безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти та належних умов перебування під час освітнього процесу – одне з першочергових завдань Держпродспоживслужби.
Так, з 20 лютого 2025 року спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області розпочалися комісійні перевірки закладів освіти району.
Зважаючи на пріоритетність питання забезпечення дітей в організованих дитячих колективах безпечним, повноцінним та якісним харчуванням особлива увага з боку спеціалістів Держпродспоживслужби приділялась: виконанню норм харчування, дотриманню погоджених примірних 4-тижневих сезонних меню, матеріально-технічному стану харчоблоків, забезпеченню достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, наявності умов для обробки сировини та готових страв, дотриманню поточності технологічного процесу, якості миття обладнання, інвентарю та посуду. Не залишились поза увагою спеціалістів і такі питання, як терміни придатності та відповідність умов зберігання харчових продуктів та сировини, дотримання правил відбору і зберігання добових проб, дотримання правил особистої гігієни працівниками, ведення необхідної документації по організації харчування та забезпечення закладів питною водою належної якості.
Крім того, спеціалістами Коростенського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області у ході комісійних перевірок проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з керівниками освітніх закладів, працівниками харчоблоків та медичними працівниками щодо недопущення виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій в організованих колективах, дотримання режимів дезінфекції, забезпечення закладів якісною та безпечною питною водою, дотримання температурних режимів у приміщеннях навчальних закладів» тощо.