Запоріжжя: щодо визначення можливості використання найпростіших укриттів в закладах освіти
опубліковано 18 липня 2024 року о 12:12

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують брати участь у роботі комісій з огляду об'єктів (будівель, споруд, приміщень) щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів в закладах освіти.

До складу комісій також ввійшли представники територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та керівники закладів освіти.

На минулому тижні оглянуто підвальні приміщення в 11 закладах освіти, розташованих в Дніпровському та Комунарському районах м. Запоріжжя. Спеціалісти Держпродспоживслужби звернули увагу на відповідність вимогам улаштування, обладнання та утримання приміщень, наявності умов для дотримання протиепідемічного та дезінфекційного режимів.

За результатами обстежень укриттів, представниками комісій складено відповідні акти та надані рекомендації адміністраціям закладів освіти щодо створення відповідних умов для перебування учасників освітнього процесу в укриттях, заходів з попередження респіраторних захворювань, гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Довідково: у Запорізькій області, в 2023/2024 навчальному році, близько 20% закладів освіти працювали за очною формою зі змішаним режимом роботи освітнього процесу в умовах воєнного стану. Однією з умов навчання в зазначеному режимі є наявність безпечних укриттів у закладах освіти. Враховуючи, що Запорізька область є зоною підвищеної небезпеки, територіальні громади Запорізької області приділяють постійну увагу облаштуванню нових захисних споруд у закладах освіти, забезпеченню їх усім необхідним обладнанням з дотриманням чинних вимог.

Найпростіші укриття для учасників освітнього процесу мають бути облаштовані з дотриманням гігієнічних вимог (розрахунок місць в укритті, санітарний стан приміщень та обладнання, наявність систем вентиляції, водопостачання, каналізування, достатній запас питної води, облаштування систем освітлення, опалення, забезпечення умов для дотримання особистої гігієни, мийних та дезінфекційних засобів тощо).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux