Запоріжжя: продовжуються перевірки закладів освіти з питань підготовки до переходу у змішаний режим проведення освітнього процесу
опубліковано 17 жовтня 2024 року о 15:50

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують приймати участь у роботі комісій з перевірки готовності закладів загальної середньої та дошкільної освіти м. Запоріжжя, педагогічні ради яких прийняли рішення щодо впровадження освітнього процесу за очною формою зі змішаним режимом навчання, в умовах воєнного стану.

До складу комісій ввійшли представники територіальних відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, Державної служби надзвичайних ситуацій, ювенальної превенції Головного управління Національної поліції та відокремленого підрозділу “Запорізький відділ ДУ “Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”.

Одним із основних питань була перевірка дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 № 2205Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом МОЗ України від 24.03.2016 № 234.

Так, за останній тиждень перевірено 11 закладів Вознесенівського, Комунарського та Олександрівського районів щодо створення безпечного освітнього середовища, організації навчально-виховного процесу в умовах воєнного стану, забезпечення здобувачів освіти якісним харчуванням та питним водопостачанням, облаштування навчальних приміщень відповідними учнівськими меблями, проходження персоналом медичних оглядів тощо.

За результатами роботи комісій керівникам закладів освіти надані рекомендації у сфері санітарного та епідемічного благополуччя та безпечності впливу на учасників освітнього процесу факторів середовища життєдіяльності, пропозиції щодо усунення недоліків, про що складено відповідні акти прийому готовності.

Крім того, під час перевірок, з керівниками, відповідальними особами за організацію харчування та медичними працівниками проводились тематичні бесіди щодо сучасних підходів до організації шкільного харчування, формування культури здорового харчування, впровадження у закладах освіти нових стандартів харчування; контролю в критичних точках, впровадження системи НАССР.

Також проведена просвітницька робота з питань профілактики інфекційних/неінфекційних захворювань, харчових отруєнь, кишкових захворювань, виконання протиепідемічних заходів.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux