Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін відвідав Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, де провів нараду щодо стану реалізації заходів з підтримки санітарно-ветеринарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного благополуччя.
Під час наради в Головному управлінні Сергій Захарін окреслив актуальні перспективні завдання, а саме:
Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області Сніжанна Локес доповіла про результати поточної роботи, а також підсумки аналізу діяльності структурних підрозділів за ключовими функціональними блоками. Сніжанна Локес відзначила, що наразі триває реорганізація ветеринарних лікарень, яка дозволить оптимізувати управлінські процеси, а також підвищити якість послуг, що надаються такими лікарнями.
У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Закарпатській області ефективно проводяться невідкладні роботи з цифровізації, у тому числі здійснюється модернізація офіційного сайту. Оновлений сайт матиме значно більше сервісів та можливостей, зокрема інструментів електронної демократії, що дозволить фахівцям ГУ підвищити результативність реалізації наданих законом повноважень.
«Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області є одним із лідерів у сфері оптимізації адміністративних процесів, а також реалізації заходів санітарно-ветеринарного, фітосанітарного та санітарно-епідеміологічного контролю. Здійснюється комплексна оптимізація мережі ветеринарних лікарень, що в перспективі дозволить не лише підвищити загальну ефективність роботи, а й впроваджувати сучасні інноваційні методики лікування тварин. Закарпаття демонструє лідерські позиції в питаннях організації та здійснення інформаційно-просвітницької роботи. Приємно відзначити, що ця робота виконується в тісному зв’язку із реалізацією стратегії цифрового розвитку, яка передбачає впровадження багатьох електронних сервісів та інструментів, у тому числі у сфері електронної демократії», – зазначив Сергій Захарін.
Сергій Захарін також відвідав низку закладів сфери туризму і курортів, де ознайомився з «кращими практиками» організації санітарно-просвітницької роботи.