Вчора експерти Глобальної платформи Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з питань безпечності харчових продуктів і запобігання харчових відходів в ході вебінару презентували звіти досліджень, проведених в 2024 році в рамках Меморандуму про співпрацю між IFC та Держпродспоживслужбою.
До заходу долучився Володимир Кустуров, заступник Голови Держпродспоживслужби, який подякував експертам і наголосив на важливості такої роботи для забезпечення стійкості продовольчої системи України в непростих умовах сьогодення.
Отримані експертні висновки та рекомендації сприятимуть удосконаленню заходів державного контролю за безпечністю харчових продуктів, а також запобіганню втратам та відходам харчових продуктів для забезпечення стабільності у галузі харчової безпеки та стійкості сільськогосподарського виробництва й збереженням ефективності ланцюгів «виробництво – перероблення – зберігання – постачання населенню харчових продуктів.
Звіти «Оцінка політик щодо втрат та відходів харчових продуктів в Україні» та «Оцінка системи безпечності харчових продуктів в Україні» оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Безпечність харчових продуктів», рубрика «Пам’ятки, рекомендації».