Ще п’ять операторів ринку припинили державну реєстрацію. Така інформація міститься у щотижневому звіті управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Закарпатської області.
Водночас, як сказано у звіті, фахівці управління за вказаний період розглянули скаргу жителів села Онок Виноградівського району щодо реалізації в одному із місцевих торговельних закладів неякісних харчових продуктів. У зв’язку з цим були відібрані зразки «неякісної» продукції, проведені відповідні дослідження, але факт невідповідності встановленим вимогам щодо якості не підтвердився. Також проводився моніторинг харчових продуктів, (зокрема, досліджено 102 зразки із 110); залишків забруднювачів у харчових продуктах (виконано на 100%, невідповідностей не виявлено); харчових продуктів у постачальників та у харчоблоках шкіл (здійснено дослідження 178 зразків харчових продуктів).
Протягом вказаного часу фахівці управління видали три сертифікати здоров’я, з них: один на насіння гарбуза, один – на гриби морожені та стільки ж на суницю морожену.
На сьогодні, за словами начальника управління Юлія Шимона, проводиться підготовка до виконання проекту ФАО щодо зниження темпів поширення резистентності до антимікробних препаратів в продовольчому секторі та в сільському господарстві.