За минулий тиждень на Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби здійснили 1192 позапланові перевірки на предмет дотриманням протиепідемічних заходів
опубліковано 19 січня 2021 року о 16:08

Як повідомлялося, в Україні з 8 січня запроваджено посилені карантинні обмеження, які діятимуть до 24 січня. У цей період заборонена робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх навинос); кінотеатрів і театрів; фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів. Водночас дозволена діяльність гірськолижних курортів. Однак заклади громадського харчування на їхній території мають бути зачинені, також заборонено продаж алкогольних напоїв.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області із залученням працівників Національної поліції здійснюють контроль за виконанням протиепідемічних вимог та обмежень під час дії посиленого карантину. Зокрема, перевірено дотримання вимог санітарного законодавства щодо виконання протиепідемічних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) на гірськолижних курортах області.

Водночас за період з 11 по 18 січня 2021 року здійснено 1192 позапланові перевірки на предмет дотримання  протиепідемічних заходів під час карантину, за результатами яких порушення встановлено на 85 об’єктах. Зокрема, перевірено: 479 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 25 об'єктах; 23 агропромислові ринки, порушення встановлено на 4 об’єктах; 103 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлені на 15 об’єктах; 212 закладів громадського харчування, із них на 8 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 38 перукарень та салонів краси, порушення не виявлено; 33 дошкільні заклади, порушень не зафіксовано; 198 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки, ТРЦ, вокзали тощо), на 11 об’єктах  встановлено порушення.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 71 припис (пропозицію) та складено 14 протоколів працівниками Національної поліції.

З метою запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, проводиться широка інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено 1033 таких заходи.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux