За минулий тиждень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області здійснили понад тисячу перевірок з питань дотримання протиепідемічних обмежень
опубліковано 20 вересня 2021 року о 11:34

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області продовжують моніторити ситуацію щодо виконання суб’єктами господарювання краю протиепідемічних заходів. Так, за період з 13.09.2021 по 19.09.2021 року були проведені 1045 позапланових перевірок, у ході яких на 51 об’єкті виявили певні порушення, як наслідок, надано 51 припис керівникам для усунення недоліків.

Зокрема, були перевірені:

  • 357 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено 13 порушень (надано 13 приписів);
  • 154 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами, виявлено 6 порушень (надано 6 приписів);
  • 207 закладів громадського харчування, порушення не виявлено;
  • 20 перукарень і салонів краси, порушення не виявлено;
  • 22 дошкільні заклади, порушення не виявлено;
  • 20 закладів загальної середньої освіти, порушення не виявлено;
  • 127 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 1 (надано 1 припис).

На контролі фахівців Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області і робота агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там проведено 138 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину (виявлено 31 порушення). За виявлені порушення винесено 31 припис та пропозицію керівникам ринків.

Водночас спеціалісти здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів, зокрема поточної дезінфекції у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо.

Проведено моніторинг 931 заходу поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії. Також за звітний період у пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 3244 транспортні засоби.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області здійснили 930 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, зокрема необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількості одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux