Враховуючи ускладнення епідситуації із захворюваності на COVID-19, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області продовжують посилений контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в першу чергу в навчально-виховних закладах, закладах громадського харчування, а також на об'єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі Житомирської області.
Так, упродовж минулого тижня (21-27 вересня) фахівці районних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 515 моніторингових перевірок суб'єктів господарювання щодо дотримання ними профілактичних та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Загалом перевірками охоплено 28 дошкільних та 35 закладів загальної середньої освіти , 207 об'єктів продовольчої торгівлі, 81 заклад торгівлі непродовольчою групою товарів, 23 об'єкти громадського харчування, 11 - перукарень (салонів краси).Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 129 об'єктів серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Під час моніторингових перевірок було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму на 99 об'єктах нагляду, в результаті чого складено 32 протоколи про адмін.правопорушення, надано 71 припис з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 28 інформаційних листи до органів місцевої влади.
Наразі робота у зазначеному напрямку продовжується.