Недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту. Такі найбільш характерні порушення зафіксували фахівці Держпродспоживслужби Черкаської області з початку жовтня поточного року.
За цей час фахівці Служби провели 644 перевірки. Порушення санітарного законодавства встановлені у третині випадків. Складено 60 протоколів про адмінпорушення у сфері санітарного законодавства. Керівникам суб’єктів господарювання направлено 205 приписів та пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
Очолюють антирейтинг за недотримання санітарного законодавства заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі, заклади громадського харчування та агропродовольчі ринки.
У Каневі, який із 5 жовтня віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, припинено навчальний процес у закладах освіти, заборонено роботу громадського транспорту, функціонування торгівельно-розважальних центрів, спортивних закладів, об’єктів громадського харчування та ін.
Фахівці Канівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області спільно з Канівським відділенням поліції Золотоніського відділу Головного управління національної поліції в Черкаській області наразі посилили контроль за дотриманням карантинних норм на території Канівської ОТГ.
На сьогодні відбулося 30 комісійних перевірок виконання протиепідемічних та карантинних заходів, порушення виявлені на 20 об’єктах: не нанесено маркування для дотримання дистанції між відвідувачами, працівники не забезпечені захисними щитками та окулярами, відсутні дані, що підтверджують проведення температурного скринінгу персоналу, не проводиться належне вологе прибирання. Відтак складено 9 протоколів про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, на адресу суб’єктів господарювання направлено 20 пропозицій щодо усунення виявлених порушень.
За участі фахівців Держпродспоживслужби за порушення карантинних заходів працівниками Національної поліції складено 3 протоколи за ст.443 КУпАП.