Кулінарний експерт Євген Клопотенко, який працював над розробкою нового шкільного меню, наголосив на важливості дотримання санітарних норм в українських школах під час онлайн-наради з Головою Держпродспоживслужби Владиславою Магалецькою та керівниками обласних управлінь.
Наразі нове меню, яке розробляється, повністю відповідає новим стандартам дитячого харчування, які почали діяти цього року та новому Санітарному регламенту.
«Я дуже рада, що в наших школах з’явиться меню здорової дитини. Дуже важливо, щоб наші діти споживали якісну та безпечну їжу», - зазначила Владислава Магалецька.
За словами Голови Держпродспоживслужби, важливо також, щоб їжа була смачною, і в новому меню це враховано.
Саме Держпродспоживслужба як контролюючий орган перевірятиме дотримання вимог нового Санітарного регламенту та стандартів харчування навчальними закладами.
Учасники наради також обговорили як допомогти українським школам впровадити нові норми для того, щоб їжа була смачною та безпечною для дітей.
Нагадаємо, робота з впровадження нових норм шкільного харчування триває за участі фахівців МОН, МОЗ, Мінекономіки і Держпродспоживслужби та за підтримки Першої леді України Олени Зеленської.