Держпродспоживслужба працює над тим, щоб розширити ринки збуту для української свинини на азійському напрямку, зокрема у В’єтнам, Гонконг та Сінгапур. Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час ХІІІ Міжнародного конгресу «Прибуткове свинарство».
«Фахівці Держпродспоживслужби щоденно роблять максимум для розширення ринків збуту для українських експортерів свинини. Знаю це точно, бо тримаю ситуацію під контролем особисто. Сьогодні ми активно працюємо над тим, щоб вітчизняна продукція галузі отримала доступ до ринків В’єтнаму, Гонконгу, Сінгапуру та інших країн. Це наш пріоритет», - наголосила Владислава Магалецька.
Сьогодні Держпродспоживслужба активно працює над удосконаленням процедур впровадження в Україні принципів компартменталізації, зонування реєстрації спалахів інфекційних хвороб тварин (зокрема, в галузі свинарства), а також над відкриттям нових ринків збуту продукції тваринництва українських виробників.
За словами заступниці голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко, забезпечення успішного розвитку галузі свинарства можливе при низькому рівні захворюваності сільськогосподарських тварин, тому ефективне функціонування ветеринарної служби відіграє велике економічне значення для агропромислового комплексу.
Зазначимо, що в Україні стабільна епізоотична ситуація в підтримується завдяки цілому комплексу ветеринарно-санітарних заходів, ключовим моментом яких є відповідне ветеринарне забезпечення галузі тваринництва. На сьогодні Україна вільна від бруцельозу тварин. Не дивлячись на реєстрацію класичної чуми свиней (КЧС) в багатьох країнах світу, Україна залишається благополучною щодо цього захворювання країною. За останні три роки значно покращилася ситуація з африканською чумою свиней (АЧС).
Нагадаємо, що за останні сім місяців було відкрито 10 нових ринків збуту для української сільгосппродукції. Сертифікація українських товаровиробників на зовнішні ринки – одне із чільних завдань Держпродспоживслужби.