Недотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів зафіксували фахівці Кропивницького управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) на потужності з виробництва кондитерських виробів. Зокрема під час перевірки фахівці виявили в обігу протерміновану продукцію.
За результатами перевірки фізична особа-підприємець вилучив з обігу 300 кг харчової продукції, а саме:
Окрім цього, оператор ринку під час здійснення пакування харчових продуктів не забезпечив зберігання матеріалів для первинного пакування у спосіб, який унеможливлює їх забруднення, чим порушив п.2 ч.1 ст.50 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Отримавши припис, підприємець у встановлений термін усунув усі порушення, що були виявлені.