Спеціалісти Вінницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили моніторингові обстеження закладів освіти Агрономічненської ОТГ та Літинської ТГ.
В ході обстежень була проведена інформаційно-роз'яснювальна робота з працівниками харчоблоків та медичними працівниками закладів освіти щодо основних принципів та вимог до організації харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти відповідно до Постанови КМУ №305 від 24.03.2021 року "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
Спеціалісти наголосили на необхідності дотримання функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках та надали інформаційні матеріали щодо вимог чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, санітарного законодавства.
Контроль за організацією безпечного освітнього процесу та якісного здорового харчування у закладах освіти є однією із пріоритетних задач Держпродспоживслужби.