Вінниччина: фахівці Держпродспоживслужби та працівники освітніх закладів Ольгопільської ТГ обговорили шляхи удосконалення організації харчування дітей
опубліковано 25 січня 2024 року о 09:51

24 січня 2024 року, в рамках проведення навчально-просвітницької роботи з профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь та забезпечення якісного харчування дітей в закладах освіти, фахівці Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", за сприяння відділу освіти Ольгопільської селищної ради, провели семінар-нараду з працівниками освітніх закладів (керівники установ, відповідальні за організацію харчування, медичні сестри) Ольгопільської ТГ.

В ході наради присутні розглянули питання щодо:

  • алгоритму виконання операційного плану, передбаченого Стратегією реформування шкільного харчування;
  • забезпечення виконання вимог Постанови КМУ №305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти", розширення асортименту меню та прищеплення правильних харчових звичок, впровадження страв із збірника Євгена Клопотенка "Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку", формування меню на весняний період;
  • впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), практичне затосування програм-передумов;
  • профілактики гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах та дотримання гігієнічних вимог для розірвання епідемічного ланцюга.

Під час заходу заступник начальника відділу за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Юлія Покотило та завідувач відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Нінель Плахотнюк надали учасникам наради вичерпні фахові відповіді та роз'яснення щодо проблемних питань.

Окрім того, присутні отримали плакати з профілактики інфекційних захворювань та доступ до електронних презентацій і методичних рекомендацій щодо ведення необхідної документації з організації харчування.


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux