Вінниччина: фахівці Держпродспоживслужби перевірили впровадження реформи шкільного харчування у закладах освіти Гайсинського району
опубліковано 22 жовтня 2024 року о 15:24

На виконання наказу Голови Держпродспоживслужби України від 02.10.2024 №689 «Про реалізацію рішень колегії Держпродспоживслужби від 10 вересня 2024 року» з метою належного впровадження реформи шкільного харчування в закладах освіти відповідно до вимог Постанови КМУ №305 від 24.03.2024 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» із змінами внесеними Постановою КМУ від 04.10.2024 №1145, спеціалістами Гайсинського районного управління було здійснено комісійні обстеження Ольгопільського ліцею Ольгопільської сільської ради, Ситковецького ліцею Райгородської сільскої ради та Залузької філія І-ІІ ступенів опорного закладу Теплицької селищної ради «Теплицька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2».

Під час комісійних обстежень першочергова увагу була приділено стану забезпечення дітей гарячим харчуванням, виконанню норм харчування, дотримання перспективного меню, наявності картотеки страв відповідно до затвердженого меню, та дотримання технології приготування страв. В ході заходу було встановлено стан матеріально-технічного забезпечення харчоблоків: наявності необхідного холодового та технологічного обладнання, розробних столів та інвентарю, столового та кухонного посуду. Також було вивчено стан впровадження системи НАССР у практичну роботу, виконання належним чином вимог Постановою КМУ №305 «Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти», оцінено стан впровадження страв із збірника Є.Клопотенка  «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку».

Під час обстеження не залишились поза увагою питання роботи з постачальниками, дотримання умов та термінів зберігання продуктів харчування, товарного сусідства, миття столового та кухонного посуду, поводження з відходами, дотримання правил особової гігієни персоналом та прищеплення  дітям звичок здорового харчування.

Особливу увагу фахівці звертали на створення належних та безпечних умов для перебування дітей, дотримання санітарно-гігієнічного стану приміщень, забезпечення належного рівня освітлення, мікроклімату, вентиляції, забезпечення закладів питною водою належної якості, відповідно до вимог ДСанПіН2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною", наповнюваності класів.

За результатами обстежень керівникам закладів освіти були надані відповідні рекомендації. З працівниками освітніх закладів була проведена роз'яснювальна робота щодо дотримання Санітарного регламенту для загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, дотримання особистої гігієни дітей та профілактики інфекційних захворювань в дитячих колективах.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux