Вінниччина: Держпродспоживслужба та представники закладів освіти Чечельницької ТГ обговорили заходи з організації якісного харчування дітей
опубліковано 15 травня 2024 року о 16:48

З метою профілактики інфекційних захворювань, харчових отруєнь, забезпечення якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти, фахівці Гайсинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та ВСП Бершадський відділ ДУ "Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" 14 травня 2024 року на базі Чечельницького ліцею провели семінар-нараду з працівниками освітніх закладів (керівниками установ, відповідальними за організацію харчування, медичними сестрами) Чечельницької територіальної громади.

В ході наради присутні розглянули питання щодо:

  • заходів, які необхідно впровадити в закладах освіти для виконання операційного плану, передбаченого Стратегією реформування шкільного харчування;
  • виконання належним чином вимог Постанови КМУ №305 "Про запровадження норм Порядку організації харчування у закладах освіти", розширення асортименту меню та прищеплення правильних харчових звичок, впровадження страв зі збірника Євгена Клопотенка "Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку", дотриманням вимог до формування меню на весняний період;
  • впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), реальне застосування на практиці програм-передумов;
  • профілактики гострих кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах та важливості дотримання гігієнічних вимог для розірвання епідемічного ланцюга;
  • результатів комісійних обстежень та шляхів усунення виявлених порушень.

Захід пройшов у форматі відкритого діалогу, учасники отримали вичерпні фахові відповіді на свої питання від заступника начальника відділу за дотриманням санітарного законодавства Гайсинського районного управління Юлії Покотило та головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Юлії Сисюк.

Окрім того, присутнім роздали листівки та надали доступ до електронних презентацій і методичних рекомендацій щодо ведення документації з організації харчування.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux