Відбувся вебінар «Зміни законодавства в молочному секторі»
опубліковано 23 жовтня 2023 року о 16:27

Міністерство аграрної політики та продовольства України продовжує серію вебінарів щодо змін законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також формування принципів організації державного контролю за дотриманням законодавства в умовах воєнного стану.

Другий вебінар, який відбувся 19 жовтня 2023 року, було присвячено «Змінам законодавства в молочному секторі».

Метою заходу було підвищити рівень обізнаності як операторів ринку, представників профільних асоціацій, громадських об’єднань та інших зацікавлених осіб щодо останніх змін законодавства у сфері виробництва, переробки та введення в обіг молока та молочних продуктів, а також особливостей здійснення державного контролю за дотриманням законодавства за цими напрямами діяльності на період воєнного стану.

До заходу приєдналися понад 400 учасників, які мали можливість ознайомитися із:

  • нормативними нововведеннями для молочного сектору,
  • важливістю впровадження програми контролю сирого молока на базі інформаційно-комунікаційної системи Держпродспоживслужби «Молочний модуль»,
  • алгоритмом дій державних інспекторів (державних ветеринарних інспекторів) та уповноважених осіб, а також операторів ринку у випадку отримання невідповідностей сирого молока за такими критеріями як загальне бактеріологічне забруднення, кількість соматичних клітин, залишків ветеринарних препаратів та/або інших забруднюючих речовин (у тому числі інгібуючих),
  • особливостями проведення ризик-орієнтованого інспектування господарств з виробництва молока, пунктів заготівлі молока та молокопереробних підприємств,
  • особливостями вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості молочних продуктів для виробників ремісничих продуктів.

Довідково.  25 жовтня відбудеться третій вебінар «Зміни законодавства у сфері ветеринарної медицини і кормів в галузі птахівництва», який буде корисним для операторів ринку харчових продуктів, інспекторів Держпродспоживслужби, представників асоціацій та громадських об’єднань та іншим зацікавленим особам.

Такі навчання проводяться за підтримки Проєкту ЄС «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні» (EU4SaferFood) та Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux