Відбувся онлайн-тренінг щодо практичних аспектів впровадження органічного законодавства України
опубліковано 17 травня 2024 року о 12:10

14 травня 2024 року відбувся онлайн-тренінг «Актуальні питання та відповіді щодо вимог органічного законодавства України», метою якого було підвищення рівня обізнаності та систематизація знань стосовно законодавства про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

У заході взяли участь понад 200 учасників, зокрема оператори ринку, державні інспектори Держпродспоживслужби, представники громадських об’єднань, консультаційних органів та інші зацікавлені особи.

Вітальним словом тренінг відкрив Олег Осіян, перший заступник Голови Держпродспоживслужби, який зазначив: «Систематичне проведення навчальних заходів щодо впровадження та роз’яснення органічного законодавства України за підтримки міжнародних проєктів сприяє збільшенню кількості вітчизняних виробників, які експортують органічну продукцію до країн Європи та світу. Тому, впровадження європейської практики в Україні щодо розробки, поширення та використання публікації «Поширені запитання та відповіді щодо органічного законодавства України» дає змогу всім учасникам органічного ринку швидко знаходити відповіді на нагальні питання та сприяти веденню діяльності в органічному секторі країни».

Під час заходу, організованого на запит Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у партнерстві з органом сертифікації «Органік Стандарт» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми QFTP, відбулася презентація публікації «Поширені запитання та відповіді щодо органічного законодавства України», де зібрана важлива інформація, яка надає вичерпні відповіді на найбільш нагальні питання щодо Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», які хвилюють операторів та інших учасників органічного ринку.

На завершення онлайн-тренінгу пані Анна Єрмак, представник Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, додала: «За підсумками сьогоднішнього заходу щонайменше 200 учасників органічного ринку тепер знають, де знайти відповіді на поширені питання щодо органічного законодавства України і це дуже гарний показник. Безумовно, цей документ буде доповнюватись, оскільки законодавство змінюється, і ми вдячні, що завдяки експертам учасники органічного сектору мають можливість розуміти краще, як працюють українське та європейське органічне законодавство».

Активна залученість учасників тренінгу та велика кількість питань вказували на актуальність та своєчасність цього тренінгу. Підтримка учасників органічного сектору у їх діяльності в процесі впровадження Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» важлива для всіх зацікавлених сторін.

Довідково. Законодавство у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux