Відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
опубліковано 25 березня 2024 року о 17:00

У Кропивницькому відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. У засіданні, окрім членів колегії, взяли участь заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін та заступник голови Кіровоградської обласної військової адміністрації Юрій Миколаєнко.

На засіданні головував начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук. Розглянуто питання про підсумки та основні напрями подальшої роботи у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, про здійснення протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин, про повноваження управління фітосанітарної безпеки у сфері карантину та захисту рослин, про стан роботи у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та інші.

У 2023 році в Кіровоградській області у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини проведено 458 заходів державного нагляду (контролю), складено 90 приписів про усунення вимог законодавства, на 5 суб’єктів господарювання накладено фінансові санкції, винесено 4 рішення про призупитання виробництва та/або обігу харчових продуктів та 1 рішення про вилучення з обігу харчових продуктів.

Сергій Захарін звернув увагу на актуальність проблеми своєчасної ідентифікації тварин, особливо у приватних (домашніх) та фермерських господарствах. Зокрема, доцільно посилити консультативно-роз’яснювальну роботу серед населення, а також гнучко застосовувати доступні інструменти державного впливу.

Під час колегії поглиблено проаналізовано тенденції та здобутки щодо реалізації реформи шкільного харчування. Нині біля 95% закладів освіти області впровадили принципи HACCP – системи, яка забезпечує своєчасний контроль якості та усунення ризиків у сфері виробництва та постачання харчової продукції на основі аналізу небезпечних факторів у «критичних точках». Фахівці Головного управління постійно проводять робочі зустрічі та навчання з керівниками шкіл, працівниками органів управління освітою, кухарями, педагогами, представниками батьківських організацій.

Ігор Бойчук також доповів про перспективні плани роботи Головного управління на 2024 рік.

«Нам потрібно уважно аналізувати ситуацію, оскільки вона постійно змінюється. Ті виклики, які ми переживаємо – не переживала жодна країна світу. В цілому ветеринарно-санітарний, фітосанітарний та санітарно-епідеміологічний стан в області контрольований. Своєчасно вживаються заходи, спрямовані на підтримку біологічної безпеки на території. Головне управління у Кіровоградській області має чимало цікавих напрацювань щодо ефективного застосування сучасних управлінських інструментів, спрямованих на вирішення пріоритетних завдань щодо підтримки біологічної безпеки. Одним із чинників високої результативності роботи є злагоджена співпраця з іншими органами влади на місцевому рівні, з депутатським корпусом, з обласною військовою адміністрацією», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux