Профілактика харчових отруєнь, зокрема в організованих дитячих колективах, та забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладів освіти в умовах воєнного стану та одним з пріоритетів роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.
Аби уникнути серйозних небезпек для людського здоров’я, персонал, який обробляє, готує та подає страви в харчоблоках закладів освіти, повинен володіти достатніми знаннями щодо безпеки харчових продуктів, тому наразі триває інформаційно-роз’яснювальна робота – проведення семінарів та нарад серед осіб, відповідальних за надання послуг з організації харчування в освітніх закладах Житомирщини.
Так, нещодавно спеціалістами Житомирського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено низку семінарів для відповідальних осіб, задіяних у наданні послуг харчування, а також медперсоналу у ліцеях № 1, 5, 25, 27 та 33 м.Житомира.
Спеціалістами Держпродспоживслужби детальна увага приділялась наступним питанням:
Також увагу учасників зосереджено на дотриманні вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти в частині забезпечення належного харчування.
У ході обговорення учасники семінарів мали змогу поставити актуальні запитання та отримати вичерпні компетентні відповіді, рекомендації щодо вирішення проблемних питань тощо.
Питання організації харчування в дитячих колективах перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.