Відбулася онлайн-нарада щодо харчової безпеки у закладах освіти за участі начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена
опубліковано 09 червня 2021 року о 17:16

09 червня 2021 року відбулася чергова онлайн-нарада, організована компанією PROFI CLUB, для директорів шкільних закладів освіти, завідуючих дошкільних закладів освіти, працівників харчоблоків навчальних закладів, а також постачальників продукції для закладів освіти щодо дотримання вимог Санітарного регламенту, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я № 2205. Свою експертну підтримку також надали представники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, Юрій Павлішен, наголосив на важливості  впровадження вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з початку року, та передбачає суттєві зміни щодо створення безпечного освітнього середовища, режиму навчання, фізичного виховання, медичного обслуговування учнів, а також на важливих змінах у шкільному харчуванні. Фахівці Держпродспоживслужби в Чернігівській області приділятимуть посилену увагу дотриманню норм Санітарного регламенту.

«Новий Санітарний регламент враховує кілька дуже важливих аспектів. Це, зокрема, інтереси дітей з особливими освітніми потребами, розвиток технічних засобів навчання і правила їхнього використання під час освітнього процесу та приділяє багато уваги шкільному раціону учнів», - поінформував Юрій Павлішен. У новому Санітарному регламенті змінено підходи до організації харчування. У школах дозволяється організовувати кейтеринг, який повинен відповідати всім принципам та вимогам безпечності харчових продуктів на базі системи НАССР.

Він зауважив, що НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю під час приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Наявність на підприємстві активної системи управління за безпечністю харчових продуктів НАССР — це надійне підтвердження того, що виробник забезпечує всі умови, які гарантують стабільний випуск якісної і безпечної продукції.

Під час наради, учасники ставили безліч питань, на які керівник надавав вичерпні відповіді відповідно до чинного законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux