Відбулось чергове засідання колегії Держпродспоживслужби
опубліковано 20 травня 2024 року о 11:05

Забезпечення епізоотичного і фітосанітарного благополуччя з врахуванням змін у чинному законодавстві і викликів, пов’язаних з повномасштабним вторгненням рф, а також оптимізація надання адміністративних послуг з метою забезпечення належного рівня безпечності харчових продуктів для населення та іміджу України, як надійного експортера - головні теми виїзного засідання колегії Держпродспоживслужби, що відбулась 17 травня 2024 року в Тернополі під головуванням Сергія Ткачука, Голови Держпродспоживслужби та за участі його заступників і керівників територіальних органів Держпродспоживслужби. 

До заходу долучився Віктор Устенко,  заступник Голови Тернопільської Обласної Державної Адміністрації.

«Ми маємо не лише продовжувати, але й активізувати роботу з вдосконалення підходів до оформлення та видачі ветеринарних документів, зокрема міжнародних сертифікатів на вантажі призначені для експорту – зазначив Сергій Ткачук під час засідання.

Під час заходу також приділено велику увагу питанням профілактики і боротьби зі сказом. Зокрема, прийнято рішення продовжити взаємодію з обласними військовими адміністраціями, органам місцевого самоврядування, користувачами мисливських угідь щодо необхідності здійснення регулювання чисельності диких тварин відповідно до законодавства України.

Ухвалено низку рішень стосовно забезпечення фітосанітарного благополуччя, в тому числі стосовно обстеження лісових насаджень, сільськогосподарських угідь та інших земель з метою виявлення, локалізації та ліквідації карантинних та шкідливих організмів.

Окрему увагу приділено необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання стосовно: дотримання чинних регламентів застосування засобів захисту рослин з метою недопущення загибелі бджіл; дотримання фітосанітарних вимог країн-партнерів та необхідності встановлення вільних ділянок, задля уникнення ризиків запровадження країнами-партнерами тимчасових заборон щодо імпорту вітчизняної продукції.

Загалом, за підсумками колегії ухвалено низку рішень для забезпечення системної та ефективної діяльності Держпродспоживслужби та її територіальних органів в сфері забезпечення епізоотичного і фітосанітраного благополуччя, а також контролю за безпечністю харчових продуктів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux