В Житомирській області в минулому році зареєстровано 3143 одиниці сільськогосподарської техніки, видано 1052 посвідчення тракториста-машиніста
опубліковано 20 січня 2022 року о 15:42

Спеціалістами відділу реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області забезпечено виконання покладених на них повноважень відповідно постанови КМУ від 28.12.2016 р.№ 1051 щодо нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення по прийому фізичних та юридичних осіб, здійсненню реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської техніки.

Упродовж минулого року до відділу реєстрації сільськогосподарської техніки надійшло 4216 заяв щодо реєстрації (зняття з обліку) сільгосптехніки.В ході опрацювання заяв спеціалістами відділу зареєстровано 3143 одиниці сільськогосподарської техніки, у т.ч. 2067 одиниць с/г техніки фізичних осіб та 1076 - юридичних осіб. Знято з обліку 1073 одиниці с-г техніки з них: фізичні особи - 483 одиниці с/г техніки, юридичні особи - 590 одиниць с/г техніки.

Також за участі спеціалістів відділу реєстрації сільськогосподарської техніки в минулому році було проведено 62 іспити для отримання посвідчень тракториста-машиніста, в яких взяло учать 1480  чоловік, з них 1052 особи склали іспит та отримали посвідчення тракториста-машиніста.

Задля впорядкування та поліпшення надання послуг в рамках запровадженої адміністративно-територіальної реформи та для зручності мешканців Житомирщини, Головним управлінням Держпродспоживслужби у 2021році було створено віддаленні робочі місця з прийому юридичних та фізичних осіб з питань реєстрації та ведення обліку с/г техніки у м.Бердичеві, м.Коростені та м.Новоград-Волинському. Так, за період роботи віддалених місць по прийому громадян (близько 3-х місяців) спеціалістами було прийнято та опрацьовано 238 заяв.

В цілому за 2021рік відділом реєстрації сільськогосподарської техніки було опрацьовано  5896 заяв від фізичних та юридичних осіб з приводу реєстрації, зняття з обліку, тимчасової реєстрації, перереєстрації, видачі дубліката свідоцтва про реєстрацію машини або номерного знака тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних та меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів.

Крім того,упродовж минулого року спеціалістами відділу підготовлено та надано 502 відповіді на запитувану інформацію від виконавчих органів щодо   зареєстрованої сільгосптехніки. До того ж, на постійній основі спеціалістами надаються численні роз’яснення та консультації фізичним та юридичним особам через телефон «гарячої лінії» Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області або ж під час особистого прийому.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux