Про реформу шкільного харчування та впровадження системи НАССР у закладах освіти йшлося під час наради у Борзнянській об’єднаній територіальній громаді.
Організували і провели захід спеціалісти відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства територіального управління Держпродспоживслужби та представники громадської спілки «СФЕРО», яка, зокрема, сприяє реалізації стандартів харчової безпеки. Під час наради з керівництвом відділу освіти і директорами загальноосвітніх навчальних закладів обговорено питання завершення перехідного періоду реформування системи шкільного харчування. З-поміж іншого на зібранні йшлося про вимоги законодавства щодо впровадження і застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), обговорювались основні вимоги до складання чотиритижневого сезонного меню, в тому числі у напрямку збільшення кількості споживання молочних продуктів, м’яса, риби, свіжих овочів і фруктів, зниження вмісту солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження.
Під час наради освітяни отримали від спеціалістів Держпродспоживслужби ґрунтовні відповіді на всі свої запитання.