На виконання протокольного рішення наради щодо попередження негативних наслідків під час роботи з продукцією, яка підлягає фумігації, серед фахівців Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, за участі інженера з охорони праці відділу господарського забезпечення Управління організаційно-господарського забезпечення Петра Петрика, було проведено навчання (інструктаж) щодо поводження з продукцією, яка підлягає фумігації.
На навчання були запрошені Мирослав Ляхович – директор ТОВ «Спецспектр», Микола Крупеник – директор Державної установи «Чернігівська обласна фітосанітарна лабораторія», Учасники ознайомилися з характеристиками фумігантів та технікою безпеки при проведенні робіт з ними, фізико-хімічними особливостями газоподібних фумігантів продуктів запасу. Також у ході навчання заступником начальника управління – начальником відділу фітосанітарних заходів на кордоні Управління фітосанітарної безпеки Мариною Моцар було розглянуто питання знезараження та контроль за ним в межах діючого законодавства.