Кількість спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань зменшилася в порівнянні з 2020 роком. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
«Маємо позитивну динаміку зменшення кількості спалахів гострих кишкових інфекцій. Більшість спалахів, які фіксуються, відбуваються в організованих дитячих колективах, тому Держпродспоживслужба посилює контроль на даному напрямку. Адже мова йде про збереження здоров’я наших дітей», - зазначила Владислава Магалецька.
За 5 місяців 2021 року працівники територіальних органів Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 26 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. За аналогічний період 2020 року працівники Держпродспоживслужби брали участь у розслідуванні 30 подібних спалахів.
У 2021 році спалахи були зареєстровані на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Тернопільської, Кіровоградської, Львівської, Житомирської, Київської та Харківської областей. Найбільше спалахів зареєстровано в закладах дошкільної освіти (18), найменше – в побуті (3). Спалахів, пов’язаних із закладами громадського харчування, зафіксовано не було.