В системі Держпродспоживслужби імплементуються кращі практики енергоефективності та енергозбереження
опубліковано 28 жовтня 2024 року о 13:32

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін, начальник Управління економічної діяльності Денис Цегельник та начальник Відділу господарського забезпечення Андрій Чапалюк провели для фахівців територіальних органів, установ та підприємств служби нараду-семінар з питань забезпечення енергоефективності та енергозбереження у службових будівлях та приміщеннях.

Сергій Захарін повідомив, що на виконання доручення Голови Держпродспоживслужби Сергія Ткачука необхідно забезпечити повну інституційну спроможність всіх територіальних органів, установ та підприємств служби, що включає, зокрема, реалізацію вичерпних управлінських заходів, спрямованих на підтримку належної енергоефективності та енергозбереження у службових будівлях та приміщеннях.

Учасникам наради було наголошено, що державна політика у сфері забезпечення енергетичної ефективності є невід’ємною частиною політики у сферах енергетики, економіки, сталого розвитку та охорони навколишнього природного середовища. Ця політика спрямована на досягнення національної цілі з енергоефективності, що встановлюється в Національному плані дій з енергоефективності та Національному плані з енергетики та клімату.

Нині в системі Держпродспоживслужби функціонує понад 200 будівель, на які оформлені відповідні енергетичні сертифікати. Робота з сертифікації будівель продовжується. В територіальних органах, установах та підприємствах служби наявні генератори, пристрої безперебійного живлення, енергоощадне обладнання, інші сучасні енергетичні прилади.

«Ми провели значну роботу з енергетичної сертифікації, нині вже сертифіковано понад 200 будівель, і ця робота триває. Фахівці Держпродспоживслужби вивчають кращі кейси з питань енергоефективності та енергозбереження, відповідний досвід уважно опрацьовується та імплементується в підвідомчих організаціях. Але слід розуміти чітко: наше завдання – не просто вжити якісь заходи, не просто оформити сертифікати. Ми маємо зробити все можливе, аби забезпечити повну інституційну спроможність Держпродспоживслужби, а також всіх її територіальних органів, установ та підприємств. Ще більшої актуальності ця задача набуває у зв’язку з наближенням зимового періоду, коли проблематика виробництва та збереження тепла проявляється особливо гостро. Підтримка в країні високого рівня енергетичної незалежності – це один із пріоритетів державної політики», - наголосив Сергій Захарін. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux