В Черкаській області відбувся Регіональний форум «Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи»
опубліковано 28 лютого 2024 року о 10:47

Черкащина є однією з 11 областей, що увійшли до спільного проєкту із Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Днями у обласному центрі відбувся Регіональний форум «Реформа шкільного харчування: виклики, досягнення, перспективи». Захід розпочався з виступу першої леді Олени Зеленської за ініціативи якої впроваджується реформа шкільного харчування.

Поряд з керівниками міста Черкаси й області, очільниками громад, представники Міністерства освіти і науки України та Проектного офісу реформ шкільного харчування до участі у форумі запрошено представників від Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

«Проведений форум є показовим результатом планомірної та злагодженої діяльності у реформуванні системи шкільного харчування профільних фахівців органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контрольно-наглядових служб та закладів освіти, - ділиться враженнями від участі у форумі в. о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області  Людмила Радняна, - на сьогодні територіальним органом Держпродспоживслужби Черкащини проведено низку нарад, семінарів, тренінгів з залученням керівників шкіл, працівників харчоблоків, медичного персоналу, представників територіальних громад та органів виконавчої влади, розроблено та доведено методичні рекомендації, буклети й презентації, що безсумнівно має позитивний вплив на результати реформи».

Доречно зазначити, що спільними зусиллями виконавчої влади, громад, донорів і партнерів у школах області вже модернізовано 60 відсотків харчоблоків, 86 відсотків учнів забезпечені усіма видами харчування, на 100 відсотків оновлено меню для школярів.

Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує поєднання у повсякденній роботі заходів державного нагляду (контролю) та превентивних заходів: поряд зі здійсненням контрольно-наглядових заходів державні інспектори установи проводять системне навчання з керівниками закладів освіти, працівниками харчоблоків, медичним персоналом, передають їм свої знання у сферах безпечності харчових продуктів, дотримання вимог санітарного законодавства, надають практичну допомогу у дотриманні вимог системи НАССР.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux