Успішна підтримка органічних господарств в Україні
опубліковано 30 вересня 2022 року о 15:14

Представники Посольства Німеччини та Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» відвідали два підприємства на захід від Києва / вдалося зібрати пожертвувань на суму 560 000 євро / завдяки цьому надано допомогу 170 виробникам органічної продукції з усієї України.

Від загарбницької війни Росії суттєво постраждала також органічна галузь України, де майже 400 підприємств обробляють близько 460 000 га сільськогосподарських угідь із дотриманням органічних стандартів. Частина цих підприємств знаходилася або й досі знаходиться в областях, тимчасово окупованих російською армією, багато з них надають притулок біженцям, значно зменшився збут або не було достатньо коштів для оплати сертифікації. Аби допомогти саме в цьому, Проєкт «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства», що фінансується Федеральним міністерством продовольства й сільського господарства Німеччини, вже через кілька днів після початку війни ініціював збір коштів на підтримку органічного сектора.

Наприкінці березня німецький «Фонд майбутнього для сільського господарства» розпочав кампанію зі збору пожертвувань.  До цього часу було зібрано близько 560 000 європожертвувань, завдяки яким було успішно надано допомогу більш ніж 170 підприємствам органічного сектору. На отримання термінової допомоги надійшло майже 200 заявок, рішення про підтримку ухвалював Оціночний комітет у складі шести осіб: представників з України, від німецького Проєкту та «Фонду майбутнього». Допомогу було виплачено 170 підприємствам через Федерацію органічного руху України.

Аби скласти уявлення про підприємства органічного сектору, які особливо простраждали від нападу Росії, Тимчасовий повірений у справах Посольства Німеччини Бертрам фон Мольтке та інші представники Посольства разом із представниками Проєкту й Федерації органічного руху України нещодавно відвідали органічне господарство з вирощування ягід «Сільськогосподарський виробничий кооператив «Ягідки», а також еко-готель «Мезон Бланш Березівка» на захід від Києва.

На завершення візиту представниця німецького Проєкту Світлана Щокіна зазначила: «Ми дуже раді, що ця підтримка допомогла багатьом підприємствам органічного сектору відшкодувати заподіяні внаслідок війни збитки, компенсувати втрачену заробітну плату працівників, подбати про біженців або сплатити кошти для щорічної сертифікації».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux