Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області продовжують проводити моніторингові перевірки за дотриманням протиепідемічних заходів в першу чергу на об'єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі, агропродовольчих ринках, закладах громадського харчування, а також в закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Так, упродовж минулого тижня (22 – 28 лютого) фахівці районних та міського управлінь Головного Держпродспоживслужби в Житомирській області провели 822 моніторингових перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19. Загалом на минулому тижні перевірено 358 об'єктів продовольчої торгівлі, 179 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів, 69 закладів громадського харчування, 19 перукарень (салонів краси). Окрім того, в зазначений період перевірено діяльність 168 об'єктів, серед яких агропродовольчі ринки, аптеки, розважальні заклади та об'єкти водозабезпечення. Крім того,моніторинговими перевірками охоплено 12 закладів дошкільної та 15 закладів загальної середньої освіти, 2 ВНЗ. Минулого тижня порушення фіксувалися на кожному 6-му об'єкті нагляду, що становить 17 % від загальної кількості. Як свідчить статистика - найбільше порушень зафіксовано у закладах продовольчої торгівлі. У зв'язку з виявленими порушеннями фахівцями Держпродспоживслужби було складено 56 протоколів про адмін.правопорушення на відповідальних осіб, надано 99 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 30 інформаційних листів до органів місцевої влади та 5 листів до правоохоронних органів.
Наразі робота у зазначеному напрямку суттєво посилиться, оскільки з 3 березня 2020 року на території Житомирської області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та вводяться додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.