«Україна має активізувати всі проєкти з Китаєм на взаємовигідній основі» - Владислава Магалецька
опубліковано 26 жовтня 2021 року о 12:06

Україна має активізувати всі проєкти з Китаєм на взаємовигідній основі, враховуючи національний інтерес. Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в інтерв’ю журналу «Україна-Китай».

«Сьогодні ми бачимо зацікавленість китайських партнерів у створенні відповідної транспортної інфраструктури; їх присутність у секторі вирощування, зберігання та транспортування зерна. Ну і, звичайно, інвестиції. Це зовсім не ті об’єми, які могли б бути, але прогрес існує. Думаю, що в найближчому майбутньому ми побачимо зрушення в цьому напрямку. І це буде відбуватися завдяки зближенню позицій держав на економічній основі. Це не тільки бажання щодо посилення співпраці з обох сторін, це логіка економічного розвитку взаємовідносин. Експорт з України до Китаю росте шаленими темпами і б’є усі історичні рекорди. Наступний логічний для обох сторін крок – це масштабні інвестиції», - зазначила Владислава Магалецька.

На сьогоднішній день Держпродспоживслужба разом із МЗС активно працює над відкриттям ринку Китаю для українських експортерів багатьох видів продукції харчування. Це продукція тваринництва (м’ясо птиці і яйця та яєчні продукти), продукція рослинництва (пшениця, ріпак, сорго, горох та квасоля). Також ведуться перемовини з відкриття ринку черешні, українського пшеничного борошна, шроту соєвого, яблук та лохини, риби та рибних продуктів.

Крім того, зараз ведеться робота з отримання можливостей для експорту до Китаю українських кормів для домашніх тварин, комбікормів для сільськогосподарських тварин, птиці та ставкових риб. У зоні уваги доступ до китайського ринку заморожених напівфабрикатів, які містять продукти тваринного походження, рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження, а також яловичих колагенових оболонок.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба, Міністерство закордонних справ, Мінекономіки спільно працюють над відкриттям нових ринків для українського експорту, надаючи підтримку виробникам та усуваючи технічні перешкоди в торгівлі, а також забезпечуючи державні гарантії щодо дотримання вимог країн-партнерів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux