У вересні фахівці Держпродспоживслужби Черкащини провела понад 2600 перевірок
опубліковано 08 жовтня 2020 року о 16:56

Упродовж вересня 2020 року фахівці Держпродспоживслужби області провели понад 2 тисячі 6000 перевірок. У 30 % випадків встановлено порушення санітарного законодавства. Відтак складено 181 протокол, керівникам суб’єктів господарювання направлено 800 приписів та пропозицій щодо усунення виявлених порушень.  

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби області Володимир Папач.

Перевірками охоплено майже 800 закладів продовольчої торгівлі, понад 500 закладів непродовольчої торгівлі, більше 200 закладів громадського харчування, майже 70 перукарень та салонів краси, більше сотні дитячих дошкільних закладів, понад 200 установ загальної середньої освіти.

Якщо на початку впровадження карантинних заходів реєструвалися переважно порушення, пов’язані з відсутністю необхідних умов для їх дотримання, то зараз вже йдеться про невиконання  персоналом та відвідувачами протиепідемічних вимог, відсутністю належного контролю з боку керівництва, - наголосив Володимир Папач. 

Контроль за дотриманням протиепідемічних вимог в освітніх закладах  - серед пріоритетних для Держпродспоживслужби. Так, у вересні проведено 360 відповідних моніторингових перевірок. Порушення виявлені майже на кожному четвертому закладі середньої освіти та на кожному десятому дошкільному навчальному закладі. Встановлено, що вони недостатньо забезпечені масками, рукавичками, паперовими рушниками, температурний скринінг проводиться формально, не дотримується дистанція між учнями під час перерв, у заклади освіти допускають сторонніх осіб тощо.

Також у вересні поточного року відбулося 18 перевірок закладів загальної середньої, професійно-технічної, передвищої та вищої освіти у 12 містах та районах Черкащини. Направлено 360 приписів щодо усунення виявлених порушень, 15 керівників притягнуті до адміністративної відповідальності.

  За словами начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Володимира Папача, проблемним в області, як і в цілому в Україні, залишається питання укомплектованості посад медичних працівників у освітніх закладах, що ускладнює ефективне забезпечення медичного  нагляду за станом здоров’я  учасників освітнього процесу та дотриманням протиепідемічних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux