У Коропській територіальній громаді за участю фахівців місцевого управління Держпродспоживслужби тривають моніторингові обстеження шкіл на предмет дотримання вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, зокрема щодо організації харчування і медичного обслуговування, облаштування території, організації освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання тощо.
Особливу увагу спеціалісти звертають на складання двотижневого перспективного меню, забезпечення дітей якісною питною водою, облаштування місць для учнів з особливими освітніми потребами, на нові вимоги до санвузлів, організацію лабораторного контролю мікроклімату, освітлення.
Серед основних рекомендацій, наданих фахівцями, в тому числі передбачення внутрішніх санітарних вузлів з підведенням до умивальників холодної та гарячої проточної води; встановлення у туалетних кабінах непрозорих дверей із замками зсередини, постачання гарячої проточної води до навчальних кабінетів з фізики, хімії, біології, лабораторій та майстерень, проведення лабораторних досліджень згідно з вимогами Санітарного регламенту.
Дотримання вимог нового Санрегламенту контролюють також фахівці Бобровицького територіального підрозділу Держпродспоживслужби. Крім того, під час наради з представниками місцевої освітянської спільноти вони обговорили питання безпечного харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти.
Разом з тим фахівці Бобровицького управління Держпродспоживслужби продовжують проводити систематичні щоденні перевірки соціально важливих об’єктів з питань дотримання санітарного законодавства та виконання протиепідемічних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19.
Для інформування населення щодо запобігання занесенню і поширенню на території регіону гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, фахівці Держпродспоживслужби постійно співпрацюють із засобами масової інформації, телебачення, соціальні мережі, інтернет-видання і таке інше, та проводять активну просвітницьку роботу, надаючи роз’яснення, проводячи бесіди, розповсюджуючи листівки тощо.
У разі потреби вживаються відповідні превентивні заходи, зокрема надаються попередження суб’єктам господарювання щодо недопущення в подальшому порушень карантинних вимог та необхідності дотримання протиепідемічних заходів.