У столиці сім пунктів проведення ЗНО виявилися не готовими для прийому учасників
опубліковано 18 червня 2020 року о 12:45

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві спільно Департаментом освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) провели моніторинг пунктів для проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання ЗНО.

За результатами у 7 пунктах були виявлені порушення вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання та єдиного фахового вступного випробування в період карантину у зв`язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)». Зокрема, відсутній медичний працівник, співробітники недостатньо забезпечені засобами індивідуального захисту (маски медичні, рукавички), антисептичними та дезінфікуючими засобами, безконтактними термометрами.

Ще 95 пунктів відповідають вимогам.

«Завдання моніторингових візитів - перевірити готовність до проведення ЗНО та переконатися, що учасникам оцінювання нічого не загрожує. Ми повинні створити умови, щоб ЗНО було безпечне і для тих, хто складатиме тести, і для тих, хто бере участь у їхній організації. Це теж своєрідний тест для киян, адже до процесу залучена велика кількість людей, вони зосереджені у закритих приміщеннях. Спільні зусилля і дотримання всіх необхідних вимог допоможуть захистити учасників тестування від ризику поширення COVID-19», – відзначив керівник Головного управління Держпродспоживслужби м. Києві Олег Рубан.

10 робочих груп для проведення моніторингу дотримання протиепідемічних заходів у пунктах тестування, розміщених на території Києва, працюватимуть напередодні початку кожної сесії зовнішнього оцінювання та вступних випробувань.

До складу груп входять спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві та Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

За період з 28 по 30 травня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві взяли участь у робочих групах Управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації щодо перевірки стану готовності закладів дошкільної освіти Києва до відновлення освітнього процесу в умовах послаблення протиепідемічних заходів.

Моніторинг провели у 566 закладах. 500 із них забезпечені медичними працівниками, засобами індивідуального захисту (захисними масками, рукавичками), санітарним та спеціальним одягом, дезінфікуючими, миючими, антисептичними засобами, безконтактними термометрами, у закладах розроблені графіки проведення вологого прибирання та поточної дезінфекції приміщень.

Із загальної кількості 66 дошкільних закладів виявилися не готовими до відновлення освітнього процесу в умовах послаблення протиепідемічних заходів.  У 6 закладах зареєстровані контактні особи та/або хворі на коронавірусну хворобу COVID-19 серед працівників, у 60 інших закладах не були завершені планові ремонтні роботи, відсутній медичний працівник тощо.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux